Bilo je časno odrastati uz Tonyja Scotta

PDF Ispis
   Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2012 13:07

Mostovi imaju uistinu jedinstvenu ulogu u topografiji civilizacije: oni vežu, otvaraju i oslobađaju, ali u isto vrijeme i gase živote. Jedan takav, Most Vincenta Thomasa, podignut je u luci Los Angelesa još 1963. godine, a iako je riječ o četvrtom najvećem visećem mostu u Kaliforniji, njegov status u mračnoj strani američke zapadne obale zasjenio je Golden Gate Bridge u San Franciscu, tzv. 'Most samoubojstava', o kojem je čak snimljen i istoimeni dokumentarni film. Sve do 19. kolovoza 2012., Thomasov most bio je globalno poznat tek po jednoj velikoj tragediji, pogibiji olimpijca Larryja Andreasena koji je 1990. stradao pokušavajući oboriti rekord u ronjenju.
Danas, 22 godine kasnije, jedan incident pretvoren je u listu, kada mu se pridružio i redatelj Tony Scott, koji je, valjda osjećajući da je u životu već oborio sve rekorde koje je imao za oboriti, skočio u nepovrat bez ikakvih ambicija. Osim da što prije napusti ovaj svijet. Još ne znamo što je pisalo u oproštajnom pismu koje je ostavio iza sebe, ali štogod da je stavio na papir kao verbalnu oporuku neće se moći mjeriti s porukama i oporukama koje je tijekom nekoliko desetljeća djelovanja u samom srcu Hollywooda ostavio na filmskim vrpcama, arhivama televizijskih postaja i policama ispunjenim VHS i DVD izdanjima.

Cijeli tekst - ovdje

Komentari (1)add commentMarko M. kaže:

...
Odličan tekst. Dani grmljavine nisu loši iako je Tom Cruise prejako inzistirao na nediranju scenarija, a mogao je malo popustiti jer ima tu prostora za korekcije. Show me heaven!
August 20, 2012

Napišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy