Rikon 2012. i moje predavanje u subotu

PDF Ispis
   Četvrtak, 11 Listopad 2012 00:00

Rikon je konvencija fantastike koja se u Rijeci održava od 1997. godine u prvoj polovici listopada. Cilj konvencije je promoviranje fantastike u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti te upoznavanje i edukacija korisnika o temama vezanim ili bliskim poljima znanstvene fantastike, fantasyja, horora i najnovijih dostignuća u znanosti.
Program konvencije se sastoji od predavanja iz raznih znanstvenih područja i popularne kulture, okruglih stolova, prezentacija knjiga i časopisa, literarnih i umjetničkih radionica, projekcija amaterskih filmova kao i igraonica strateških i društvenih igara.

U subotu, 13. listopada, 22 sata (Filozofski fakultet u Rijeci):

Velimir Grgić: "Harakiri, jaje, amputacije – japanski koktel za osvajanje svijeta"
Erotika, groteska, nonsens / seks, nasilje, humor odrednice su japanske masovne kulture, ispolirane tijekom razdoblja moderne, kada se u prvih nekoliko desetljeća 20. stoljeća, drugim velikim otvaranjem Japana utjecajima sa Zapada, dogodila prava revolucija u društvu, ali i kulturnim sadržajima. Velimira Grgić objasnit će što zapravo stoji iza tipične predrasude o "čudnim Japancima", predavanjem nastalim kao produžetak njegove istoimene knjige, kulturne studije koja obuhvaća sve od književnosti i šok-filmova preko radikalnog kazališta, krvavih i skatoloških stripova do Goth Lolita, J-Rocka i psihodelije.

Više informacija - ovdje

Komentari (0)add commentNapišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy