Što te najviše zanima na sajtu?

Posljednji komentari

Zeal & Ardor- "Don't You
Hoće bit još postova?
Glenn Beck and Dave Rubin
Rubin je još jedini norma
Najbolji film 2016: RIGHT
Danas na RTS2 novi Malick
30 najboljih albuma 2016.
Zijev... Zijev x 2
30 najboljih albuma 2016.
Cohen?...Blake?...

Posjetitelji:

ukupno:2180319

Trenutno je 66 čitatelja na sajtu

Moje predavanje na SFeraKonu 2013.

PDF Ispis
   Srijeda, 01 Svibanj 2013 00:00

Javim kad i u koliko, kad i sam budem znao. Za sada info sa službenih stranica:

BANZAI MANZAI!!! - ZEN I JAPANSKA KOMEDIJA
Velimir Grgić
Politička korektnost Zapada nije previše utjecala na autohtonu japansku komediju – sadizam, seksizam, rasizam i zlostavljanje životinja uglavnom nisu termini koje tražimo onda kada se poželimo smijati, ali kako to da su ih Japanci u dugoj i bogatoj tradiciji otočkog humora, a nikad više nego u suvremenoj komediji 20. i 21. stoljeća, učinili tako urnebesnim, neizostavnim, katkad ključnim sastojcima humora nacionalnog mainstreama?
Japanska popularna kultura formirala se kroz fascinantne kombinacije autohtonog i uvezenog, asimilirajući zapadnjačke elemente u sve od kuhinja do plesnih podija, a ni s komedijom nije drugačije - BANZAI MANZAI!!!, predavanje nazvano prema istoimenog knjizi, vodi vas kroz jedinstveni i fascinantni svijet japanske komedije, svijet u kojem zen budizam susreće korijene nacionalnog stand-upa nazvanog manzai, a satira u novinskim stripovima sulude televizijske programe i bogati svijet filmskog humora.
Velimir Grgić rođen je 1978. u Požegi. Živi u Zagrebu gdje je magistrirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.Jedan je od idejnih začetnika, pokretača i urednika magazina ‘Nomad’, koji uređuje sve do prestanka njegova izlaženja 2002. godine. Pisao je za mnoge časopise, a radio je i na televiziji kao urednik i scenarist. Objavio je više knjiga o glazbi, filmu i japanskoj kulturi, a dobitnik je SFERE za roman "Kriza" (2010.)

Komentari (0)add commentNapišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy