Što te najviše zanima na sajtu?

Posljednji komentari

Zeal & Ardor- "Don't You
Hoće bit još postova?
Glenn Beck and Dave Rubin
Rubin je još jedini norma
Najbolji film 2016: RIGHT
Danas na RTS2 novi Malick
30 najboljih albuma 2016.
Zijev... Zijev x 2
30 najboljih albuma 2016.
Cohen?...Blake?...

Posjetitelji:

ukupno:2180316

Trenutno je 129 čitatelja na sajtu

U Sjevernoj Koreji snimamo od 30 do 40 filmova godišnje'

PDF Ispis
   Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013 00:00

U jednom intervjuu rekli ste da se ovaj film uklapa u specifičan stil sjevernokorejskog filma. Što to znači, kakav je to stil?

NICHOLAS BONNER: Ja bih to nazvao retro. Način na koji se služe kamerom, puno krupnih planova, gluma... Nismo htjeli utjecati na takve stvari jer smo htjeli da izgleda kao sjevernokorejski film, a ne kao mješavina sjevernokorejskog i europskog filma. Tako da smo se u postprodukciji posebno posvetili očuvanju stila.

RYOM MI HWA: Priča je u osnovi ista kao i u svim sjevernokorejskim filmovima, ali svi su jako zadovoljni time kako je ispao u tehničkom smislu. Puno je razvijeniji i napredniji kada su montaža i fotografija u pitanju.

NICHOLAS BONNER: U Sjevernoj Koreji ljudi su mi govorili da je ovaj film blizak stvarnom životu jer su po prvi put vidjeli film sa sinkroniziranim zvukom. Postprodukcija je trajala čak dvije godine i ovo je prvi sjevernokorejski film za koji je postprodukcija rađena izvan Sjeverne Koreje. Vjerujte, nije bilo jednostavno dobiti role filma i dopuštenje da ih stavimo u zrakoplov od Pjongjanga do Pekinga. Ovo je prvi put da jedan sjevernokorejski film ima digitalnu montažu.

Ovdje

Komentari (0)add commentNapišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy