TookBook Library - hrvatska online knjižnica

PDF Ispis
   Petak, 22 Studeni 2013 00:00

TookBook eKnjižnica nova je usluga koja na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizu TookBook proizvoda. Usluga je od danas dostupna u obliku mobilne aplikacije “TookBook Library” koja se preuzima na  Google Play i App Store servisima. Povodom lansiranja, TookBook i izdavači svim zainteresiranima poklanjaju članarinu koja vrijedi do 15.prosinca 2013!

Mobilna aplikacija Tookbook Library jedinstvena je na Hrvatskom tržištu, a i šire jer će krajnjem korisniku u budućnosti omogućavati da uz pristupačnu mjesečnu članarinu čita velik broj naslova u ponudi izdavača: Frakture, Znanja,  Jesenski & Turka i Bulaja Naklade, a njima će se uskoro pridružiti i mnogi drugi.

Aplikacija korisnicima omogućuje da uvijek i u svakom trenutku imaju pristup svojoj eKnjižnici te da preko vrlo jednostavnog i sugestivnog sučelja pregledaju, izaberu i posude knjige. Važno je istaknuti i da je kompletno tehnološko rješenje razvijeno u Lamaro Digitalu što je rezultiralo unaprijeđenjem korisničkog iskustva. Naime, umjesto dva procesa registracije uobičajena za usluge koje koriste Adobe tehnološka rješenja, korisnici TookBooka usluzi pristupaju sa samo jednim procesom registracije.

Komentirajući najavu kultni hrvatski autor Velimir Grgić je izjavio: “Iako se čini da Hrvatska temeljne odrednice Mooreovog zakona slijedi šepajući na šakama, "sveti sakrament silicijske doline", koji je doveo i do fenomena tzv. "digitalizacije svega", suočio je autore - pa tako i hrvatske - s velikim izazovima budućnosti. Miris papira postaje fetiš starijih generacija, a pisana riječ seli na ekrane. Prostorije digitalne knjižnice, slova, riječi i rečenice skrivene u megabajtima i pikselima, nude ne samo ugodnu virtualnu šetnju između napunjenih polica, već i mogućnost da za sitnu lovu ponesete cijelu knjižnicu sa sobom u džepu. Ameri bi rekli - what's not to like?“

Više o svemu ovdje i ovdje

Komentari (0)add commentNapišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy