BBC. Impact! A Horizon Guide to Plane Crashes

PDF Ispis
   Četvrtak, 28 Studeni 2013 00:00

Fascinantno!

It's a macabre paradox, but almost every advance in aviation safety has been driven by a crash. After every crash, investigators determine its cause and scientists make every effort to ensure the same mistakes never happen again. Dallas Campbell delves into the Horizon archives to chart the deadly disasters that have helped make air travel today the safest it has ever been.

Komentari (1)add commenttomislav kaže:

...
Jup. Žena se svojedobno zakačila na onaj NG Air Crash Investigation i na kraju svake je bio isti zaključak: "evo, tu gdje su zajebali su popravili i sad je sve sigurnije."

Kaje najgore - ne znam, možda su tako birali zbog teme - ali ispada da je dobar dio nesreća bio uzrokovan ljudskim faktorom, tj. nepoštivanjem (ili nepostojanjem) procedura za održavanje, vođenje prometa, pripreme za let, itd, itd.

Jedan se skršio, prema rezultatima istrage, između ostalog i zato kaj su proračunali gorivo za prosjek težine putnika, a napunili avion sa vojničinama svaki sa još valjda 40kg opreme. Pa je neki drugi slučaj bio da je pilot pobrkao imperijalne i standardne jedinice.

Skeri šit je bio jedan slučaj kad je pilot uspješno sletio avion koji se konvertirao u kabriolet usred leta. Gledam to i mislim "Možda put do Splita traje ko Transsibirska, ali vlak je vlak..."

November 29, 2013

Napišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy