ZGDOX, PETAK: Ukrajinski goli feminizam, Wagnerov san i Zafranovićev opus

PDF Ispis
   Subota, 01 Ožujak 2014 12:49

Prosvjedujući protiv tradicionalnog patrijarhata i seksualnog turizma, Femen pokušava instalirati feminističku svijest u Ukrajini, metodama odreda djevojaka manekenskih fizičkih atributa, koje umjesto tipičnog poziranja za magazine, u toplesu poziraju jurišajući na političare, crkvu i druge problematične institucije. A ponekad se i skinu za intervju, što im otvara sve medije svijeta. I donosi solidnu lovu.
I da, najglasniji 'femistički' pokret današnjice osmislio je, organizira te iz sjene predvodi - muškarac. Nadrkani, patrijarhalni i napaljeni muškarac. Ako to nije paradoksalni zeitgeist, što jest – ako to nije najveće i najdragocjenije otkriće 'Ukrajina nije bordel', što jest?
Kitty Green, Ukrajinka po baki, uspjela je zadobiti povjerenje i upecati duh pokreta, razotkrivajući dobre i loše strane Femena iznutra i izvana, bez previše idealiziranja, trčeći kroz strast, zabavu, strahove, prijetnje, nasilje, ideje, obitelji i licemjerje, s odmjerenom kompilacijom video snimaka aktivističkih akcija i sjajnim dnevničkim zapisima svakodnevice glavnih protagonistica.

Ovdje

Komentari (0)add commentNapišite komentar
omagijaj | erektiraj

busy